Vannbåren varme

Vi leverer komplette systemer med vannbåren varme i gulv. Dette er en form for oppvarming som blir stadig mer populært på grunn av den særegent jevne og gode varmen. Det er også en svært energieffektiv løsning hvis man kombinerer vannbåren gulvvarme med varmepumpe.

Godt inneklima

Vannbåren varme gir et godt inneklima, og er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Du får en jevn varmefordeling i hele rommet, samtidig som gulvvarme er plassbesparende og forenkler rengjøring og møblering i rommet.

Et vannbårent anlegg er fleksibelt og kan kobles til en rekke varmekilder som varmepumper, varmtvannsberedere med dobbel kolbe eller el-kassett. Det er mer energieffektivt enn elektriske panelovner eller varmekabler, og vil derfor føre til innsparinger i det lange løp.

Tilrettelegg for fremtidig oppgradering

Det er fullt mulig å sette opp et system som kobles til en varmtvannsbereder, og så koble dette igjen til en varmepumpe i fremtiden. Når først rørene er lagt kan varmekilden oppgraderes etter hvert.

Våre gulvvarmesystemer kommer med gode muligheter for regulering med moderne termostater og appstyring. Man kan også søke om Enova-støtte ved installering av vannbåren varme.

Radiator

En mulig praktisk hindring til å legge gulvvarme er at gulvet må åpnes. Hvis dette ikke er ønskelig, kan man ha vannbåren varme i radiatorer eller viftekonvektorer. Det har vært en stor utvikling både i design og funksjon av radiatorer de siste årene. Vi bruker radiatorer fra Purmo.

Vurderer du vannbåren varme?

Ta kontakt for en befaring med en av våre rørleggere. Vi vurderer bygningens oppvarmingsbehov og lager en komplett plan for systemet.