Vannbåren varme

Vi leverer komplette systemer med vannbåren varme i gulv. Dette er en form for oppvarming som blir stadig mer populært på grunn av den særegne jevne og gode varmen. Det er også en svært energieffektiv løsning hvis kombinert med varmepumpe. Vannbåren varme gir et godt inneklima, og er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Gulvvarme er også plassbesparende og forenkler rengjøring og møblering.

Et vannbårent anlegg er fleksibelt og kan kobles til en rekke forskjellige varmekilder som varmepumper, varmtvannsberedere med dobbel kolbe, eller el-kassett. Det er mer energieffektivt en elektriske panelovner eller varmekabler og vil derfor føre til innsparinger i det lange løp. Det er fullt mulig å sette opp et system som kobles til en bereder, og så koble dette igjen til en varmepumpe i fremtiden. Når først rørene er lagt kan varmekilden oppgraderes etterhvert.

Gulvvarmesystemer kommer med gode muligheter for regulering med moderne termostater og appstyring. Det er også mulighet for Enova-støtte ved installering av vannbåren varme.

En mulig praktisk hindring til å legge gulvvarme er at gulvet må åpnes. Hvis dette ikke er ønskelig kan man ha vannbåren varme i radiatorer eller viftekonvektorer. Det har vært en stor utvikling både i design og funksjon av radiatorer de siste årene. Vi bruker radiatorer fra Purmo.

Ta kontakt for en befaring fra en av våre rørleggere. Vi vurderer bygningens oppvarmingsbehov og lager en komplett plan for systemet.