Bytte varmtvannsbereder

Bytt varmtvannsbereder før den ryker! Det er viktig at varmtvannsberederen holder god kvalitet, og at den blir skiftet ut i tide før den kan forårsake vannlekkasje.

Vi leverer og monterer solide varmtvannsberedere fra Høiax og OSO – alt fra små benkeberedere til store kombiberedere som forsyner boligen med både tappevann og vannbåren varme. Den gamle berederen trenger du ikke bekymre deg for. Vi tømmer den og tar den med oss når vi har byttet varmtvannsbereder.

Ofte bør det installeres ekspansjonskar i tilknytning til varmtvannsberederen. Spør din rørlegger om veiledning til å finne en bereder med dette integrert hvis du har behov for det.

Når bør du bytte varmtvannsbereder?

En varmtvannsbereder skal kunne holde i rundt 20 år før den bør byttes ut. Da anbefaler vi gjerne å skifte bereder selv om den virker i god stand etter 20 år. Det er to grunner til det. Den ene er at det kan være veldig kostbart hvis berederen ryker og skaper lekkasje. I tillegg vil du få en ny bereder som holder bedre på varmen – og dermed sparer deg for ekstra strømkostnader.

Hva slags bereder bør jeg velge?

Spør våre rørleggere om hvilken varmtvannsbereder som passer til din bolig. Vannforbruk og hvor stor plass man har er faktorer som spiller inn når du skal velge en bereder som er riktig dimensjonert for boligen og bruken. Skal berederen stå i et kjøkkenskap, på badet eller i et eget rom? Det er stor forskjell på hvor stor varmtvannstank du kan montere avhengig av stedet den skal plasseres.

Det finnes beredere som passer til de fleste formål. Dersom du har en langsiktig plan for vannbåren gulvvarme, bør du ta hensyn til dette når du velger varmtvannstank. Det finnes nemlig beredere som forsyner boligen med tappevann og gir mulighet for å koble på vannbåren gulvvarme.

Få en fagvurdering

Er du usikker på om din varmtvannsbereder fortsatt holder stand? Kontakt oss, så kan en rørlegger komme og se på berederen og vurdere om den bør skiftes ut.